Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. bewijst dat je veel kunt bereiken door alles te doen wat je zelf kunt. Vanaf de oprichting in 1980 was er “Vertrouwen in Eigen Kunnen”. En zo is het gelukt om een volledig oliebedrijf op te bouwen, waarbij alles zelf wordt gedaan: het zoeken naar olie, het winnen van olie, de verwerking tot producten en de verkoop.

Staatsolie is belangrijk voor de Surinaamse economie. Het bedrijf heeft meer dan 700 mensen in dienst, betaalt belasting en een deel van de winst gaat naar de Staat (overheid), die de enige aandeelhouder is.

Staatsolie is continu in beweging en denkt steeds aan de toekomst. Zo weet het bedrijf nu al wat zij in het jaar 2020 bereikt willen hebben.

Informatie voor scholieren
Staatsolie is een geliefd onderwerp voor werkstukken, spreekbeurten en scripties. Kinderen uit de hoogste klassen van de lagere school willen daarom graag weten wat aardolie is, hoe je het vindt en wat je ermee kunt doen. Ook leerlingen van VOJ- en VOS-scholen verdiepen zich in Staatsolie en de betekenis van dit bedrijf voor Suriname.
Op deze website vind je informatie voor je werkstuk, scriptie of spreekbeurt. Ook blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Staatsolie.

Heb je nog vragen, ideeën en/of opmerkingen? Stuur ons een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Publicaties
Staatsolie in Beeld 2014
Staatsolie Nieuws 2015
Jaarverslag 2014